Steps How To Become A Doctor

Posted on

If you are looking for the answer of steps how to become a doctor, you’ve got the right page. We have approximately 5 FAQ regarding steps how to become a doctor. Read it below.

doctor days   life

JORDANIAN PLATFORM HELPS IDEAS OF YOUNG INVENTORS, INNOVATORS BECOME REALITYMY

Ask: JORDANIAN PLATFORM HELPS IDEAS OF YOUNG INVENTORS, INNOVATORS BECOME REALITY
MY REFLECTION: ‘I believe’, ‘I think’, ‘In my opinion’, ‘My first reaction was’, ‘I was especially moved by’, ‘The author was successful in making me feel’,

JORDANIAN PLATFORM HELPS IDEAS OF YOUNG INVENTORS, INNOVATORS BECOME REALITY
Philippine Daily Inquirer
7 Mar 2022
the age of COVID-19, Jordanian mechanical engineer Saliba Taimeh pondered how to deal with one contaminated everyday surface: the handrails of escalators in shopping malls and transport hubs.
He came up with a device to sterilize them with ultraviolet rays—and this is where TechWorks stepped in.
A wealth of ideas would not have seen the light of day without TechWorks, a Jordanian platform aimed at bringing together youth, ideas and resources to jump-start innovations.
Set up in 2018, TechWorks says its mission is “to plug into entrepreneurial and innovation ecosystems” and turn ideas into reality.
It is equipped with stateof-the-art technology such as three-dimensional (3D) printers and affiliated with a foundation set up by Crown Prince of Jordan Hussein bin Abdullah.
Last year, it attracted about 100 inventors and start-up companies, enabling them to produce prototypes quickly and at low cost.
Taimeh, 39, said TechWorks “provided me with every support, back up, advice and guidance” to help perfect the sterilizing device, after 23 attempts over almost two years.
German investor
His invention sterilises the handrails of escalators “from all kinds of viruses, such as coronavirus and bacteria,” he said.
After contacting several international companies, a German firm specializing in health and safety in public places signed up to manufacture the “Brigid Box.”
Weighing in at 7.2 kilograms (almost 16 pounds), it can be installed in less than 15 minutes.
Taimeh’s success story is only one of many.
High school student Zain Abu Rumman, 18, has developed a tracking device for elderly patients and people with special needs, worn like a watch or around the neck.
The “SPS Watch” has a battery that lasts eight days and is resistant to water, heat and breakage.
“The device can send alerts to the mobile phone of a family member through a special application in case the person wearing it falls or is hurt, or if he strays from a certain place,” Abu Rumman said.
It took him two-and-a-half years to perfect and he has struck a production accord with a Chinese company.
Omar Khader, 26, works for “Jazri Studio,” an industrial design company which has devised a “smart” plug to protect children from electric shocks.
“TechWorks has advanced equipment, engineers and technicians that help us convert our ideas into successful products,” he said.
Other designers, like 32-yearold civil engineer Malik Nour, still have a long and expensive way to go to refine their products.
Nour’s brainchild is the “Pikler Triangle,” designed as a safe and environmentally friendly children’s toy.
He hopes to attract Swedish furniture giant IKEA to take on his products, which he is already selling over social media to customers in Jordan, Saudi Arabia and the United Arab Emirates under the label of “Fares World,” named after his child..
Creative environment
Ismail Hakki, executive director of TechWorks, said its aim is to provide “a creative environment and all the necessary resources to support and enable young people to transform their projects from a mere idea into a real product.”
The doors of the project’s “Fabrication Lab,” or FabLab, are “open to all; we support students, entrepreneurs, and startups,” he said.
FabLab also provides services to doctors and hospitals in the fields of facial restoration, digital dentistry, face masks and sterilization.
At the request of a doctor, it transformed the chest x-ray of a patient with a malignant tumor close to the heart into a 3D model of the patient’s chest making it easier to operate.
FabLab touts many successes, including a “smart home” which allows a mobile phone user to control electrical appliances inside the house from afar by turning on heating or cooling systems and a piano keyboard to help a blind musician play.
It plans to open two more branches in Jordan to provide technology training and help for school and university students.​

Answer:

mpkudevheirduwkjfxje

Directions: Read each statement below carefully. Place a T on

Ask: Directions: Read each statement below carefully. Place a T on the line if you think a statement it TRUE. Place an F on
the line if you think the statement is FALSE.
1. Engaging in physical activity regularly is fun and healthy.
2. We should always check our health before starting to become much more physically active.
3. We should see our doctor and get regular checkups.
4. Heavy gardening, such as digging and shoveling are example of muscular strength activity,
5. Yoga improves flexibility, reduce tightness, and ultimately, make your workouts more efficient and safer.
6. Preventing injury isn’t all about strength training. You should combine strength training with cardio to help
strengthen your bones and muscles.
_7. Injury prevention should be an important part of every physical activity because it not only helps you achieve your
training goals but also keeps you healthy and safe.
8. The dance Tinikling greatly reflect the culture and tradition of the Philippines not only because it is a Philippine
folk dance but because it shows how happy and enjoying it is to live in the country side.
9. Dances are significant not only in developing one’s culture and tradition, but also in describing a person’s
patriotism, nationalism, and love for the country.
10. The basic movements and steps of tinikling dance were made by imitating the movements of the Tikling birds (a
bird with long legs and a long neck) while playing in the rice fields and jumping over tree branches.

Answer:

1.T

2.T

3.T

4.T

5.T

6.F

7.F

8.T

9.T

10.F

Explanation:

#carryonlearning

hope it helps;)

1. Ana's weight is 45 kg and her height is

Ask: 1. Ana’s weight is 45 kg and her height is 1.67. Which of the following is Ana’s Body Mass
Index?
a. 16.12 b. 16.19 c. 17.80 d. 20.2
2. Which of the following statements best describes scoliosis?
a. Scoliosis is a disease of the bone.
b. Scoliosis is a condition which causes sideways curve of the backbone and spine
c. Scoliosis is a communicable disease
d. Scoliosis is a condition where bones start to weaken.
3. Arthur wants to know his health status, if you were his friend, what would you suggest him
to do?
a. Conduct self-appraisal
b. Consult a physician and have a medical check-up
c. Go to a quack doctor and seek advices on how to become healthy.
d. All of the above
4. Which of the following is NOT an example of Health appraisal?
a. Height and weight
b. Breast Examination
C. Scoliosis test
d. Step test
5. Which of the following is an example of school health personnel?
a Utility
b. Security Guard
c. Accountant
d. School Nurse
6. What might happen if you will not monitor your health status?
a Nothing will happen
b. You will acquire itinesses
– You would still be physically and mentally healthy
d. You might be at risk of a particular illness without even knowing it​

Answer:

1. C

2.B

3.B

4.

5.D

6.D

Explanation:

1. the formula in getting the BMI is kg/m²

2.

Directions: Choose the letter of the best answer. Write the

Ask: Directions: Choose the letter of the best answer. Write the chosen letter on a separate sheet of paper.
____1. It is a twist, pull or tear of a muscle or tendon. Symptoms of this include pain, muscle spasm and loss of strength.
a. Sprain
b. Strain
c. Dislocation
d. Fracture

____2. This injury can result from blow or twist to the knees from improper landing after a jump or from running to hard without warm up.
a. Dislocations
b. Strain
c. Knee Injuries
d. Fracture

____3. It is a break in the bone that can occur from either a quick, one time injury to the bone.
a. Sprain
b. Strain
c. Dislocation
d. Fracture

____4. It is when two bones come together to form a joint become separated. This emergency situation requires medical treatment.
a. Sprain
b. Strain
c. Dislocation
d. Fracture

___5. The following are way to prevent injuries, except:
a. Perform a warm- up exercises before and cool down exercises after the activity.
b. Use proper equipment and correct technique.
c. Don’t use common sense to prevent injury in everyday life.
d. Don’t carry heavy objects. Watch your step. Keep your place safe.

___6. It is a stretch or tear of a ligament. This is caused by trauma such as a fall or blow of the body that knocks a joint out position.
a. Sprain
b. Strain
c. Dislocation
d. Fracture
___7. It is the sterile cloth is used to cover a wound?
a. bandage
b. cold compress
c dressing
d. hot compress

___8. The following are objectives of first aid, except _____________________.
a. To alleviate suffering
b. To prevent added/further injury or danger
c. To frighten the victim
d. To prolong life

___9. This refers to immediate care given to an injured person before the arrival of a physician?
a. First Aid
b. Intensive Care
c. Chest Compression
d. Cardiopulmonary Resuscitation

___10. Identify the best way on how to treat sprains and strains?
a. Immediately bring to the doctor
b. Move the injured parts until the pain is gone.
c. Apply ice and compression to the injured parts
d. Let the victim lay down until he can move again

Answer:

1.B

2.B

3.C

4.D

5.A

6.B

7.C

8.A

9.C

10.B

Explanation:

#CARRYONLEARNING

II. TRUE OR FALSE. Direction: Direction: Write TRUE iſ the

Ask: II. TRUE OR FALSE. Direction: Direction: Write TRUE iſ the statement is correct, and write FALSE il not. Write your answer on the BLANK provided before cach number: 1. Engaging in physical activity regularly is fun and healthy and is basically our need to become more active every day. 2. Being active every day has a positive impact in our lives, 3. When we engage regularly in physical activities, we tend to reduce fats which can belp us maintain our weight and achieve a healthy body, 4. We should see our doctor and get regular checkups 5. We should always check our health before starting to become much more physically acti 6. Dance is the soul of one’s self that mirrors the culture and tradition of the whole nation 7. Dances are significant not only in developing one’s culture and tradition, but also in describing a person’s patriotism, nationalism, and love for the country, 8. The dance Tinikling greatly reflect the culture and tradition of the Philippines not only ecause it is a Philippine folk dance but because it shows how happy and enjoying it is to live in t ountry side 9. Tinikling is a dance which originated from the province of Quezon 10. The basic movements and steps of this dance were made by imitating the movements e Tikling birds (a bird with long legs and a long neck) while playing in the rice fields and jumpi er tree branches.​

Answer:

[tex]orange{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex][tex]blue{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex][tex]yellow{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex]

Answer:

[tex]blue{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex][tex]orange{ rule{9pt}{999999pt}}[/tex][tex]Red{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex][tex]Yellow{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex][tex]Green{ rule{1pt}{999999pt}}[/tex]

Not only you can get the answer of steps how to become a doctor, you could also find the answers of Directions: Read each, JORDANIAN PLATFORM HELPS, II. TRUE OR, 1. Ana's weight, and Directions: Choose the.