How To Get Whole Number From Fraction

Posted on

If you are looking for the answer of how to get whole number from fraction, you’ve got the right page. We have approximately 10 FAQ regarding how to get whole number from fraction. Read it below.

explore  methods  finding  fraction   number

Learning Task 2: Find the quotient of the given fractions

Ask: Learning Task 2: Find the quotient of the given fractions below. Write your solution in your notebook. 10 1. 7 12 2 5. 5 3. 7 7. 7 21 1 3 : 1 olwalu A colu WIN olur 0014 DI IN wa 2 142 ala A 2. 6. 12 4. 3 1 10 8. 8 12 2 19 3 24 : 1. E Learning Task 3: Solve the given problems. Write your solution in your notebook. 1. A cook has 23 pounds of ground beef. How many quarter- pound burgers can he make? 2. A child needs to take tablespoons of medicine per day in 4 equal dos How much medicíne is in each dose? 5 3. How many ő-cup salt shakers can be filled from 24 cups of salt? es. A Learning Task 4. Read each statement and in your notebook, write the word TRUE if the statement is correct, and if the statement is wrong, write the word/s that makes the statement incorrect in your notebook. > Miguel ning Task 1. The denominator of any whole number is 1. 2. To find the reciprocal of a fraction, simply interchange the numerator and the denominator of the given fraction. 3. There is no need to change the division sign into multiplication sign if you are going to divide fraction by another fraction. 4. There is always a need to write answers in simplest form. In dividing fractions you’ll need to get the reciprocal of the given divi- 5math 6 learning task 1 week 3 answer ​

Division of Fractions

In dividing two fractions, multiply the first fraction by the reciprocal of the second fraction. First, find the reciprocal of the second fraction. Then, multiply the two denominators. Finally, simplify the fractions if needed. To simplify the quotient, use the greatest common factor of the numerator and the denominator.

Learning Task 2:

  1. 4 [tex]frac{1}{2}[/tex]
  2. 7 [tex]frac{3}{13}[/tex]
  3. 3 [tex]frac{13}{15}[/tex]
  4. 3[tex]frac{25}{27}[/tex]
  5. 2 [tex]frac{1}{4}[/tex]
  6. 3 [tex]frac{30}{91}[/tex]
  7. 2 [tex]frac{5}{21}[/tex]
  8. 6 [tex]frac{3}{5}[/tex]

Learning Task 3:

  1. 11 quarter pound burgers
  2. [tex]frac{1}{24} tablespoons[/tex]
  3. 28 [tex]frac{4}{5}[/tex] salt shakers

Learning Task 4:

  1. TRUE
  2. TRUE
  3. FALSE
  4. TRUE

Solutions:

1. 12 [tex]frac{3}{8}[/tex] ÷ 2 [tex]frac{3}{4}[/tex] = [tex]frac{(12)(8) + 3}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{(2)(4) + 3}{4}[/tex] = [tex]frac{96 + 3}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{8 + 3}{4}[/tex] = [tex]frac{99}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{11}{4}[/tex] = [tex]frac{99}{8}[/tex] × [tex]frac{4}{11}[/tex] = [tex]frac{9}{2}[/tex] = 4 [tex]frac{1}{2}[/tex]

2. 9 [tex]frac{2}{5}[/tex] ÷ 1 [tex]frac{3}{10}[/tex] = [tex]frac{(9)(5) + 2}{5}[/tex] ÷ [tex]frac{(1)(10) + 3}{10}[/tex] = [tex]frac{45 + 2}{5}[/tex] ÷ [tex]frac{10 + 3}{10}[/tex] = [tex]frac{47}{5}[/tex] ÷ [tex]frac{13}{10}[/tex] = [tex]frac{47}{5}[/tex] × [tex]frac{10}{13}[/tex] = [tex]frac{94}{13}[/tex]

= 7 [tex]frac{3}{13}[/tex]

3. 7 [tex]frac{1}{4}[/tex] ÷ 1 [tex]frac{7}{8}[/tex] = [tex]frac{(7)(4) + 1}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{(1)(8) + 7}{8}[/tex] = [tex]frac{28 + 1}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{8 + 7}{8}[/tex] = [tex]frac{29}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{15}{8}[/tex] = [tex]frac{29}{4}[/tex] × [tex]frac{8}{15}[/tex] = [tex]frac{58}{15}[/tex] = 3 [tex]frac{13}{15}[/tex]

4. 8 [tex]frac{5}{6}[/tex] ÷ 2 [tex]frac{1}{4}[/tex] = [tex]frac{(8)(6) + 5}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{(2)(4) + 1}{4}[/tex] = [tex]frac{48 + 5}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{8 + 1}{4}[/tex] = [tex]frac{53}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{9}{4}[/tex] = [tex]frac{53}{6}[/tex] × [tex]frac{4}{9}[/tex] = 3 [tex]frac{25}{27}[/tex]

5. 5 [tex]frac{4}{7}[/tex] ÷ 2 [tex]frac{10}{21}[/tex] = [tex]frac{(5)(7) + 4}{7}[/tex] ÷ [tex]frac{(2)(21) + 10}{21}[/tex] = [tex]frac{35 + 4}{7}[/tex] ÷ [tex]frac{42 + 10}{21}[/tex] = [tex]frac{39}{7}[/tex] ÷ [tex]frac{52}{21}[/tex] = 2 [tex]frac{1}{4}[/tex]

6. 12 [tex]frac{5}{8}[/tex] ÷ 3 [tex]frac{19}{24}[/tex] = [tex]frac{(12)(8) + 5}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{(3)(24) + 19 }{24}[/tex] = [tex]frac{96 + 5}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{72 + 19}{24}[/tex] = [tex]frac{101}{8}[/tex] ÷ [tex]frac{91}{24}[/tex] =

= [tex]frac{303}{91}[/tex] = 3 [tex]frac{30}{91}[/tex]

7. 7 [tex]frac{5}{6}[/tex] ÷ 3 [tex]frac{1}{2}[/tex] = [tex]frac{(7)(6) + 5}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{(3)(2) + 1}{2}[/tex] = [tex]frac{42 + 5}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{6 + 1}{2}[/tex] = [tex]frac{47}{6}[/tex] ÷ [tex]frac{7}{2}[/tex] =

= 2 [tex]frac{5}{21}[/tex]

8. 14 [tex]frac{2}{3}[/tex] ÷ 2 [tex]frac{2}{9}[/tex] = [tex]frac{(14)(3) + 2}{3}[/tex] ÷ [tex]frac{(2)(9) + 2}{9}[/tex] = [tex]frac{42 + 2}{3}[/tex] ÷ [tex]frac{18 + 2}{9}[/tex] = [tex]frac{44}{3}[/tex] ÷ [tex]frac{20}{9}[/tex] = 6 [tex]frac{3}{5}[/tex]

1. Given: 2 [tex]frac{3}{4}[/tex] pounds of beef

              quarter pound burger

2 [tex]frac{3}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{1}{4}[/tex] = [tex]frac{(2)(4) + 3}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{1}{4}[/tex] =  [tex]frac{8 + 3}{4}[/tex] ÷ [tex]frac{1}{4}[/tex] = [tex]frac{11}{4}[/tex] × [tex]frac{4}{1}[/tex] = 11

2. Given:  [tex]frac{1}{6}[/tex] tablespoons

                4 equal doses

[tex]frac{1}{6}[/tex] ÷ 4 = [tex]frac{1}{24}[/tex]

3. Given: [tex]frac{5}{6}[/tex] cup salt shakers

              24 cups of salt

24 ÷ [tex]frac{5}{6}[/tex] = [tex]frac{24}{1}[/tex] ÷ [tex]frac{5}{6}[/tex] = 28 [tex]frac{4}{5}[/tex]

How to divide fractions: https://brainly.ph/question/107037

#BrainlyEveryday

the letter of the correct answer. 1. A Pampamga's sausage

Ask: the letter of the correct answer. 1. A Pampamga’s sausage is 12 inches long. How many pieces of sausage can be cut from the 12-inch piece of sausage if each piece is to be 2/4 of an inch? A. 24 B. 25 C. 26 D. 27 2. An airplane covers 100 miles in 2/10 of an hour. How many miles can the airplane cover in 10 hours? A.2 000 miles B. 3 000 miles C. 4 000 miles D. 5 000 miles 3. When the sum of 1.3240 and 1.4872 is subtracted from 4.0121, it will give you the difference of A. 1.2109 B. 2.0905 C. 1.2009 D. 2.7009 4. Take away 28.567 from the sum of 10.548 and 27.69, you get? A. 9.671 B. 8.671 C. 7.176 D. 6.176 Jogo 5. Rina bought school items at the department store: a bag for Php. 223.75, pencil case for Php. 55.90, 6 notebooks for Php. 78.65 and a crayon for Php. 25.55. How much did she spend? A. Php. 382.85 C. Php 384.85 B. Php. 383.85 D. Php 385.85 Discussion MELC M6NS-ld-106.2: Adds and subtracts decimals and mixed decimals through ten thousand without regrouping Decimal can be defined as a whole number whose fraction part is separated by a decimal point. The digits following the decim point show a value smaller than one. Decimal Point​

Answer:

1.A

2.A

3.D

4.B

5.A

6.C

Step-by-step explanation:

nothing

L. Read and understand the questions carefully. Encircle the letter

Ask: L. Read and understand the questions carefully. Encircle the letter of the correct answer. 1. In dividing the fraction, you get the reciprocal of the divisor and proceed to A. addition B. subtraction C. multiplication D. division 2. A whole number when written if fraction form, uses a denominator of A. 1 B. O C. any numbers except 1 D. any numbers induding 1 3. To make the evaluation of fractions easy, mixed fractions are first changed to A. proper fracion B. improper fractions C. decimal fractions D. none of these 4. Which is the numerator in 5/12? A. 5 B. 6 C. 12 D. 21 5. Which is a set of dissimilar fractions? A. 1/7, 3/7,517 B. 2/5, 3/5, 4/5 C. 2/3, 2/5,4/7 D. 2/8. 4/8,5/8 6. What is the reciprocal of 9/2 ? A 4 1/2 B. 8 1/2 C. 2/9 D. 4 14 7. When you multiply fractions, you simply A multiply the numerators B. multiply the denominators C.multiply their reciprocals D. multiply the numerator by the numerator over the product of the denominators 8. What is the lowest term for 24/30? A 4/5 B. 4/4 C/ D. 34 9. What is the improper fraction form of 122 A. 14/3 8. 12/3 C. 17/3 D. 38/3 10. Evaluate 3 and what is the product? A. 42/3 B. 3 2/3 C. 2314 D. 12/3 11. If you divide 3/5 from 9, what will you get? A 15 B. 14 C 12 D. 16 12. There were 36 children at a party. % of them were girls. How many are girls? What is asked in the problem? A. The number of girls C. The number of children B. The number of boys D. The number of boys and girls 13. There were 36 children at a party. We of them were girls. How many are girls? A. 9 B. 18 C. 27 D. 36 14. Enzo gave each person 1/5 of a watermelon. If she had 4/5 of a watermelon, how many person ad she serve? What is the operation to be used to solve the problem? D. division B. subtraction C. multiplication A. addition 15. Enzo gave each person 1/5 of a watermelon. If she had 4/5 of a watermelon, how many person did she B. 2 A. 4 C. 1 D. 1/4 2 serve?​

Answer:

1. D.

2. A.

3. B.

4. A.

5. C.

6. C.

7. A.

8. A.

9. D.

10.

11.

12. A.

13. C.

14. D.

15. A.

Step-by-step explanation:

Im not sure but hope it helps

18 1. To divide traction by another fraction get the

Ask: 18 1. To divide traction by another fraction get the of the divisor then multiply the dividend. s product b. reciprocal c. difference d. sum 2. To divide maxed fraction by a fraction; change the into improper fraction a mixed fraction b. simple fraction c proper fraction d. whole number 3. Divide 6 ani 11718. Find the quotient a 4 b.9 4. What is 9 3/8 – 3.94? a 24 b. 2 173 c. 274 d. 3 5 Find the quotient of 9 2175/7= c. 15 d. 13 B. Hoe many 113 are there in2/4? a 1/3 c. 1 1/2 11/6 7. Divide 5 by 2 215. What is the queuent? A 2.214 3.2 17 C: 2/14 D. 2 2017 8 How many 1/6 are there in 157 a. 15 B. 58 C 65 0.75 9. What is 10/12 divde by 2/5? a. 2 1112 B1 112 C. 1 2712 D.2 3412 10. What is the quotient of 6/8 and 3/47 a 1 B. 2 0.3 11. What is the answer when 625 is added to the difference of 97 and 34.89 A57.11 B. 63.36 C 66.33 12. What will you subtract from 83 59 to get 56 21? 27 38 8. 39.8 C 38.9 313. Add 0.378 to the difference of o 8496 and 0.456 15853 B.0.3929 C.0.7718 14 How much neu is 786.114 than 524.21937 A. 162.0921 B. 126.0021 C 126.9291 15 What is the sun when 8 JS is added to 45.897 E 54 27 C. 54.28 answer wen 218 is added to 163087​

Answer:

B hope this helps ;)))))

1.Find the sum of 8 1/3 and 4/5.A. 9 2/15

Ask: 1.Find the sum of 8 1/3 and 4/5.
A. 9 2/15 B. 8 2/15 C. 7 2/15 D. 6 2/15

2.Subtract 6/2 from 11 1/8 and you will get?
A. 11 6/8 B. 11 1/8 C. 10 5/8 D. 10 1/8

3.How do we add/subtract dissimilar fractions?
A.Add/subtract the denominators
B.Add/subtract the denominators and copy the whole number
C.Change the dissimilar fractions into similar and then add/subtract
D.Change the dissimilar fraction into similar and then add/subtract the numerators and copy the whole common denominator

4.What is the difference if we subtract 5/8 from 12 1/8?
A. 1 ⅓ B. 1 ½ C. 1 ¼ D. 1 ⅕

5.Add 15 ⅔ and 4/5 and you will get?
A. 16 7/15 B. 16 15 7/15 C. 16 5/15 D. 16 4/15​

Answer:

1.b

2.c

3.a

4.d

5.c

Step-by-step explanation:

check if im wrong

Directions: Read each item carefully and write the letter of

Ask: Directions: Read each item carefully and write the letter of the correct answer on your answer sheet. Use scratch paper, if necessary. 1. How do we subtract a fraction from a mixed number whose fraction parts are dissimilar without regrouping? A.) Change dissimilar fractions into similar fractions B.) Change dissimilar fractions into similar fractions then subtract the fraction following the rules subtracting similar fractions and bring down the whole number C.) Subtract the denominators D.) Subtract the numerators 2. What is 12 5/7 decreased by 1/7? A. 9 3/7 B.) 9 5/7 C.) 12 4/7 D.) 12 5/7 3. Which equation gives the difference of 10 1/12? A.) 10 3/8 – 2/4 = N B.) 10 7/12 – 2/4 = N C.) 10 1/5 – 2/2 = N D.) 10 4/6 – 1/4 = N 4. What is 2 5/15 minus 2/10? A.) 2 1/15 B.) 22/15 C.) 3 1/15 D.) 3 2/15 5. Ruben harvested guavas and he gave 1/5 of his harvest to his sister. If 12 guavas were left to him, how many guavas did her sister get? A.) 3 B.) 8 C.) 10 D.) 12 6. Sofia spends 15/6 hours studying, and another 24 hours doing chores during quarantine period. How much time did she spend more on chores than in studying? A.) 11/12 hours B.) 2 11/12 hours C.) 3 11/12 hours D.) 4 11/12 7. Mr. Miranda bought 50 V4 meters of chicken wire to fence his vegetable garden. The perimeter of his garden is 52/4 meters. How many more meters of wire is needed to completely fence his garden? A.) 2 1/9 m B.) 21/8 m C.) 2 44 m D.) 2 92 m 8. A bakery uses 50 v2 kg of flour for ordinary bread and 70 4/5 kg for biscuits everyday. How many kilograms of flour is used everyday? A.) 121 kg B.) 121 3/10 kg C.) 121 /2 kg D.) 121 kg 9. There are 22 girls in Grade Five and 20 girls in Grade Six. If 2/6 of them are Girl Scouts, how many are not Girl Scouts? A.) 14 B.) 18 C.) 24 D.) 28​

Answer:

1.B

2.C

3.B

4.B

5.D

6.C

7.C

8.B

9.D

I head and understand the questions carefully. Enende te letter

Ask: I head and understand the questions carefully. Enende te letter of the correct answer, In dividing the factors, you get the reciprocal of the darul proxeed to sulton b. di 2. A whole number when written fradlon form, adenomio A1 #10 any numbers excepti Dany numbers 3. To make the evaluation of fractions Bay, mived fractions are fut changed to A proper fraction 8. Improper fractions decual actions none of the 4 Which to the pomerator in 1127 C12 5. Which is a set of drar fractions? A 1/7, 17, 917 2.2/53/5,4/5 2/3, 3/5,4/7 6. What is the periprocal of 9/21 A. 41/2 1/2 279 0.4 7 When you mustly from you simply A muluplynumerators muuply the denominators C.multiply the reciprocala D. mul ply the numerate by the numerator over the product of the denominator What is the lowest term for 14/107 A4/5 B4/4 D 9. What is the improper fraction form of 12 A 143 3. 12/3 0303 10. Evaluate and what is the product? A 421 32 2 3/4 0.13 ILIf you divide 1/5 from 9, What will you get A 15 0.14 16 12. There were 36 chaden at a party of them were gs. How many are? What is in the A. The number of The number of children The number of boys 6. Tive number of bons and girls 13. There were so children at a party of them were gets How many are we? A 9 2.10 14. zo wave each person 1/5 of a watermelon she had 4/5 a watermelon, how many person dhe What is the operation to be used to solve the problem? A abortion subtraxion mutualisten 0.de 15. gave each person is of a watencion i she had 4/5 of watermelot, tow many person dhe A4 1 1/4​

Answer:

what the evaluation and pomerator

1.Give the value of n. 16% of n=8A. 5 B.

Ask: 1.Give the value of n. 16% of n=8
A. 5 B. 500 C. 50 D. 5,000
2.150% of 60 is what number?
A. 90 B 80 C. 70 D. 100
3.300 is what percent of 400
A. 75% B.65% C. 55% D. 45%
4.Norman got 90%of 70 items correct in
Math test. How many correct items did
he get?
A. 65 B. 630 C. 63 D. 60
5.joan invited 200 kids to her birthday party. only 15%of kids did not show
up. how many kids came to the party?
A. 30 B. 170 C. 300 D. 20
6.it is the resulting fractional part of base.
7.There are 28 parents in a clinic. if 25% of them are single parents, how many of them are not single parents.
A. 11 B. 21 C. 31 D 41
8.it always has the percent sign
A. Rate. B. Percentage C.Base D. Equation
9. three is 10%of 30, the base is
A. 3 B. 10% C. 30 D. 3 and 30
10. the whole from which you take portion
A. Rate B. Percentage C. Base
D. Equation​

Answer:

1. C

2. A

3. A

4. C

5. B

6. walang option po

7. B

8. B

9. C

10. C

Step-by-step explanation:

Example in number 01:

50 minus 16% is 8

Example in number 02:

60 is 100%

30 is 50%

100% + 50% = 150%

60 + 30 = 90

Btw keep safe!

The number of servings of pork meat (s) that can

Ask: The number of servings of pork meat (s) that can be obtained from a hog varies directly as its weight (w). From a hog weighting 22 kg, one can get 80 servings of pork meat. How many servings can one get from 12 kg of hog?

QUESTIONS:
1. What is the value of constant of variation? Write your answer in fraction form.
2. How many servings can one get from 12 kg of hog? Round off your answer to the nearest whole number.

Help me please!

Answer:

1.

[tex]k = frac{40}{11} [/tex]

2.

[tex]44[/tex]

Step-by-step explanation:

1. w = 22, s = 80

80 = k × 22

[tex]k = frac{80}{22} = frac{40}{11} [/tex]

2. w = 12

[tex]s = frac{40}{11} times 12 = 43.63[/tex]

43.63 ≈ 44

hope it helps

Exercise No. 3A IntegersA. Directions: Choose the letter of the

Ask: Exercise No. 3
A Integers
A. Directions: Choose the letter of the best answer.
1. What do we call the result of the unich of the set of whole numbers and the negative of counting
A Integers
B. Irrational
C. Rational
D. Whole Numbers
2. Which of the following is not a part of Rational Numbers?
A. Integers
B. Irrational
C. Rational
D. Whole Numbers
3. What do we call are numbers that can be expressed as a quotient a/b of two integers. The integer a
is the numerator while the integer by which cannot be 0 is the denominator.
A. Integers
B. Irrational
C. Rational
D.Whole Numbers
4. What kind of line is used in plotting the subsets of a real number?
A. Curve Line
B. Number Line
C.Straight Line
D. Waive Line
5. Finding out how many toppings are there in Digman Halo-halo is an example of?
A Counting Numbers
B. Integers
C. Inational Numbers
D. Rational Numbers
6. Describing the temperature in SM Bacoor is an example of?
A Counting Numbers
B. Integers
C. Irrational Numbers
D. Rational Numbers
7. Representing the amount of money each Family gets when Php. 50000.00 subsidy from the
government is divided among 6 members is an example of
A Fraction
B. Integers
C. Irrational
D. Zero
8. Which of the following statements is not true?
A. Whole number is the subset of a real number that includes zero.
B. Counting number is also called Natural Numbers.
C. A pie is an example of Rational Number.
D. Integer is the subset of real number includes all the whole numbers and their opposites
9. “Hall a gallon of milk “is an example of?
A Counting Numbers
B. Integers
C. Irrational Numbers
D. Rational Numbers
10. Which of the following is an example of whole number?
A. -1
B. 1/2
C. 0
D. π​

Answer:

1.B

2.A

3.C

4.B

5.B

6.A

7.D

8.B

9.A

10.D

Not only you can get the answer of how to get whole number from fraction, you could also find the answers of 1.Find the sum, 1.Give the value, L. Read and, 18 1. To, and the letter of.