How Does Work Covid Vaccine

Posted on

If you are looking for the answer of how does work covid vaccine, you’ve got the right page. We have approximately 10 FAQ regarding how does work covid vaccine. Read it below.

nc dna day  science  vaccines   latest advancements

tify each type of journalistic writing used in the following

Ask: tify each type of journalistic writing used in the following articles. the letter of your answer from the given choices inside the box. A. News Report C. Feature Article B. Opinion Article D. Sports News Article 6. MANILA, Philippines The World Health Organization’s approval of the COVID-19 vaccine developed by Sinovac Biotech is an “advantage” for the Philippines, the Department of Health said Wednesday. 7. Kai Sotto assured his readiness to suit up for Gilas Pilipinas “whenever” and in as many tournaments as he can while he is back home before flying to Australia for his National Basketball League (NBL) debut with the Adelaide 36ers. “Let it be known that I started with Viva. Parang ano lang ‘yan eh, bumalik Ka sa roots mo. That’s how seasoned comedian and TV host Ruby Rodriguez opened her virtual press conference early this week as she signs with entertainment and talent management company Viva as its comeback artist. Local government units together with health officials are responsible for the proper storage of the vaccines. Electrical networks and standby generators must be checked to ensure that they will be free of glitches. With the warning on another week of rotational brownouts, LGU and health officials must make sure that not a single dose of the COVID vaccines entrusted to them will go to waste. Kiefer Ravena will be joining his brother Thirdy in Japan after signing with the Shiga Lakestars in the Japan B. League. This was announced by the team and the league on Wednesday. MANILA, Philippines – While President Rodrigo Duterte has not decided on whether to run for vice president next year, Malacañang agrees with Sen. Imee Marcos that the “fight is over” if he does because of his high trust and satisfaction numbers. Kapuso actress Andrea Torres admitted that she’s excited to work wit actor John Lloyd Cruz. PNP and PDEA operatives refuse to cooperate, they must be enalized for stonewalling. Surely the DOJ has legal tools to do this​

Answer:

omg super haba pero binasa ki parin pero di ko magets kung saan yung question

Explanation:

paki evaluate nmn ng question nyo po

#carry on learning

INGAT

BRAINLIEST

12. Frontliners are indeed modern-day heroes. They continue to perform

Ask: 12. Frontliners are indeed modern-day heroes. They continue to perform their responsibilities despite the high risk of being exposed to the deadly coronavirus. Among the hundreds of frontliners waging war against the deadly coronavirus on our behalf are the people who work tirelessly in the local government units and national agencies and who continue to deliver social services amidst the pandemic. *
A. Explain
B. Criticize
C. Persuade
D. Praise
13. Some unprincipled and dishonest people exploit and misuse relief measures of the government, particularly during times of crisis. We have seen how food grains meant for the poor have been misappropriated for profiteering. How, allegedly, PPE masks procured by the government failed to meet the required medical standards. And now we have the unscrupulous businessmen scampering for loans, taking advantage of a government policy. These wrongdoings must stop. *
A. Praise
B. Criticize
C. Explain
D. Persuade
14. The Department of Health rolled out a series of town halls the day before the Sinovac vaccines arrived. The next complication was that just before the town halls commenced, there was an announcement that the arrival of the Astra-Zeneca vaccine was also imminent, potentially as early as March 1. March 1 was also slated to be the first day of the ceremonial vaccination rollout. This was communicated to the healthcare workers attending the townhalls, and it was made clear that they had a choice. *
A. Criticize
B. Praise
C. Explain
D. Persuade
15. COVID-19 can spread quickly and widely. It has resulted in the deaths of over 1.9 million people worldwide and over 900 deaths in Australia. When enough people in the community are vaccinated, it slows down the spread of disease. Achieving herd immunity is a long-term goal. It usually requires a large amount of the population to be vaccinated. Studies will monitor the impact of COVID-19 vaccines in Australia and whether herd immunity is developing over time. *
A. Explain
B. Persuade
C. Praise
D. Criticize
16. Helen likes to read and would rather do that than play sports. Her friends make fun of her and tell her that reading is for nerds. Helen stops reading so much and starts to play sports more. This is an example of _____. *
A. Band wagon
B. Card stacking
C. Name calling
D. Testimonials
17. Susan Roces endorses RiteMed as an alternative for the people to buy medicines at a lower price. The propaganda technique used is ________________. *
A. Card Stacking
B. Testimonials
C. Name calling
D. Bandwagon
18. Advertiser exaggerates the positive facts and figures and hides negative information. What propaganda technique is used? *
A. Name calling
B. Bandwagon
C. Card Stacking
D. Testimonials
19. Which shows an opinion in the following sentences? *
A. COVID-19 is a respiratory disease.
B. You may use alternative medicines to cure COVID 19.
C. Common symptoms of COVID-19 include a fever, cough, and shortness of breath.
D. People who have health issues, such as heart disease, lung disease, or diabetes are at a greater risk of getting a severe case of the virus.
20. The following statements express facts aside from one. Which statement does not express a fact? *
A. Vaccines prevent coronavirus disease 2019.
B. Vaccines prevent the COVID-19 virus from spreading and replicating.
C. Vaccines are safe and effective before the FDA can give emergency use authorization
D. You might be having allergic reaction to a COVID-19 vaccine if you don’t choose the best brand.
21. The Philippines once again implemented lockdowns in Manila and nearby provinces termed as Manila Bubble Plus to mitigate the increase of COVID 19 cases. Unlike other countries like Thailand which have better health system, our country is still struggling in dealing with the virus. What text type is being conveyed in this paragraph? *
A. Cause and Effect
B. Problem-Solution
C. Compare and Contrast
D. Description
22. The country experienced a sudden increase in COVID 19 cases for the past weeks. The government decided to implement lockdown in specific areas like Metro Manila and the nearby places as the response to the problem. The above text type is an example of ________________. *
A. Compare and Contrast
B. Problem-Solution
C. Cause and Effect
D. Description
23. Filipinos undermined the health protocols implemented by the government that’s why the COVID cases continuously soar. The sentence shows a ____________ text type. *
A. Cause and Effect
B. Description
C. Problem and solution
D. Sequence
24. Bring me the books. This sentence is a/an _________________ sentence. *
A. Exclamatory
B. Interrogative
C. Imperative
D. Declarative
25. The following are secondary sources of information EXCEPT one. *
A. Books
B. Articles
C. Encyclopedia
D. Autobiographies

12. D. Praise

13. B. Criticize

14. C. Explain

15. B. Persuade

16. C. Name calling

17. B. Testimonials

18. C. Card Stacking

19. B. You may use alternative medicines to cure COVID 19.

20. D. You might be having allergic reaction to a COVID-19 vaccine if you don’t choose the best brand.

21. C. Compare and Contrast

22. B. Problem-Solution

23. A. Cause and Effect

24. C. Imperative

25. D. Autobiographies

15. Which text type is used in this paragraph?The COVID

Ask: 15. Which text type is used in this paragraph?
The COVID -2019 pandemic has affected so many people. Many died in different countries. The medical
experts all over the world worked hard to develop vaccines which are now being used.
A. Cause and Effect C. Problem and Solution
B. Comparison and Contrast D. Sequencing
16. Which group of words can complete this cause and effect text?
The grade five learners are using the tablets in answering the modules. They can_______
A. easily copy the answers
B. see the texts and pictures clearly
C. delete and skip some parts of the modules
D. choose the modules that they like to answer
17. What does a feature article show?
A. It shows a news report.
B. It shows some business matter.
C. It shows an information of human interest.
D. It is a song written to give entertainment to man.
18. How is a feature article written?
A. in figures C. in paragraph
B. in meters D. in sequence
19. What can be a good title of a feature article which talks about Mandaue’s historical places, delicacies,
products and industries?
A. I am A Mandauehanon C. The Best of Mandaue
B. The Balikbayan D. A Day in Mandaue
20. What sentence can be found in a feature article entitled, “ A Visit in Bantayan Island”
A. It is nice to drop by the shopping mall.
B. I find delight eating fish and crabs fresh from the sea.
C. I just want to stay at home and watch television shows.
D. I wish to climb the highest mountains in Mindanao and Luzon.
↓↓↓↓↓
Help po​

Answer:

[tex]hugeboldcolorbox{royalblue}{A}hugeboldcolorbox{green}{N}hugeboldcolorbox{red}{S}hugeboldcolorbox{yellow}{W}hugeboldcolorbox{pink}{E}hugeboldcolorbox{blue}{R}[/tex]

==========================

15.A

16.B

17.A

18.C

19.C

20.D

Hope Its Helpಥ⌣ಥ

Guide Questions1. What was the findings of the researchers with

Ask: Guide Questions
1. What was the findings of the researchers with the potency of the COVID vaccine with the
spread of the new SARS COV-27
2. How does these vaccines work?
3. What are the places were the mutation of coronavirus variants were first identified?
4. What is your position/ stand regarding the plan for mass vaccination against COVID?

pa help po ​

Answer:

1. COVID vaccines might lose potency against new viral variants.    

2.Some of these were effective against viruses carrying certain mutations in the spike protein as  they were against widespread forms of the virus. But some were only one-third as effective at blocking the mutated variants.  

3. The places were the the mutation of coronavirus variants were first identified : United Kingdom, Brazil and South Africa.  

4.if the vaccine can cure us so we need to cooperate  

HOPE IT HELPS!!

IV. Directions: Choose the most appropriate question that may fit

Ask: IV. Directions: Choose the most appropriate question that may fit the given answer.
36. Viruses constantly change through mutation, and new variants of a virus are expected to occur over
time.
A Where did COVID-19 come from?
B. Is the new COVID-19 variant more contagious?
C. What does COVID-19 variant mean?
D. Is COVID-19 contagious?
37. The authorized COVID-19 vaccines are still effective amid the rising number of variants.
A. Are the currently authorized COVID-19 vaccines effective against the new variants?
B. Is the risk of catching the COVID-19 virus high?
C. Do you want to be vaccinated?
D. How can you protect yourself from COVID-19?
38. The COVID-19 variant appears to spread more easily and might have an increased risk of death.
A. Do the vaccines work well against the variants?
B What’s the concern about the new COVID-19 variants?
C. What are the long-term side effects of COVID-19 vaccine?
D. How do the people feel after receiving the vaccine?
39. Scientists are working to learn more about these variants, and more studies are needed to understand
these emerging variants
A How widely do these new variants spread?
B. What are the effects of these emerging COVID-19 variants?
C. How can these variants aflect existing therapies, vaccines, and tests?
D. How important is the role of the scientists in dealing with the COVID-19?
40. The Center for Disease Control and Prevention (CDC) is working to monitor the spread of identified
variants, characterize emerging viral variants, and expand its ability to find new SARS-CoV-2 variants.
A What is the role of CDC amidst the emerging COVID-19 variants?
B. How do these variants differ?
C. What causes this virus to mutate?
D. All of the above​

Answer:

36.B

37.A

38.B

39.D

40.B

Task Force that two city residents infections are on a

Ask: Task Force that two city residents infections are on a steady decline the past two weeks and our vaccination rollout is going full swing,” the mayor said Center. “It is very unfortunate that this development came about at a time when our coronavirus ated in the results of the genome sequencing conducted by the The first case, a 71-year-old male resident of Barangay Banago, was considered asymptomatic. He was tested on July 15, along with his five household members, who also turned out positive with mild symptoms. Meanwhile, the second, a 32-year-old pregnant woman from Barangay Sum-ag, underwent a Covid-19 testo July 19 as a requirement for those with at least 36 weeks of pregnancy. Five other members of her household, includin her husband, who works in a hospital, were also infected but were asymptomatic. Leonardia said that extensive contar tracing efforts are being conducted, and repeat swab tests are also being followed through. “Let me take th opportunity to ask for your understanding and be reminded that while this pandemic is still very much in our mid the public should not let its guard down,” the mayor said. He reminded Bacolodnons anew to observe minimum hea protocols by wearing face masks and face shields, when necessary. “Avoid crowded places and refrain from attend big meetings and social gatherings. Go out only when necessary and always observe physical distancing,” he adde As of Aug. 12, Bacolod has logged a total of 15,850 Covid-19 cases, including 718 active, 14,764 recoverie and 368 deaths, data of the DOH-Western Visayas showed. (PNA) https://www.pro.gov.ph/articles/1150253 RUBRIC Excellent Poor 20 10 All required Some of the required Several required information/details are information/details are Information/details are not information is missing. present present except one. mentioned. Convention There are no errors on There are some misspelled Lots of errors in spelling spelling and punctuation. spelling and punctuation are and punctuation. correct. punctuation Good 18 All required Fair 25 Content A few errors but most words and errors on 1. What is the material about? 2. What significant information did you get from the material? 3. As a student, how does this information affect your awareness about the Delta variant?​

Answer:

As of July 2021, there are four dominant variants of SARS-CoV-2 spreading among global populations: the Alpha Variant (formerly called the UK Variant and officially referred to as B.1.1.7), first found in London and Kent, the Beta Variant (formerly called the South Africa Variant and officially referred to as B.1.351), the Gamma Variant (formerly called the Brazil Variant and officially referred to as P.1), and the Delta Variant (formerly called the India Variant and officially referred to as B.1.617.2).

Answer:

SAME ANSWER TO THE ONE WHO ANSWER IT FIRST:)

Explanation:

SORRY PO NEED KO LANG POINTS:)

Guide Questions:1. What was the findings of the researchers with

Ask: Guide Questions:
1. What was the findings of the researchers with the potency of the COVID vaccine with the
spread of the new SARS-CoV-2?
2. How does these vaccines work?
3. What are the places were the mutation of coronavirus variants were first identified?
4. What is your position/ stand regarding the plan for mass vaccination against COVID?
References​

Answer:

1. COVID vaccines might lose potency against new viral variants.                                  2.Some of these were effective against viruses carrying certain mutations in the spike protein as  they were against widespread forms of the virus. But some were only one-third as effective at blocking the mutated variants.              3. The places were the the mutation of coronavirus variants were first identified : United Kingdom, Brazil and South Africa.

4.

Explanation:

Guide Questions:1)What was the findings of the researchers with the

Ask: Guide Questions:
1)What was the findings of the researchers with the potency of the COVID vaccine with the spread of the new SARS-CoV-2
2)How does these vaccines work?
3)What are the places were the mutation of coronavirus variants were first identified?
4)What is your position/stand regarding the plan for mass vaccination against COVID?​

Answer:

1. COVID vaccines might lose potency against new viral variants.    

2.Some of these were effective against viruses carrying certain mutations in the spike protein as  they were against widespread forms of the virus. But some were only one-third as effective at blocking the mutated variants.  

3. The places were the the mutation of coronavirus variants were first identified : United Kingdom, Brazil and South Africa.  

4.if the vaccine can cure us so we need to cooperate  

HOPE IT HELPS!!

Learning Task 2: Directions: Read and analyze the text below.

Ask: Learning Task 2: Directions: Read and analyze the text below. Briefly state your own opinion on “how the article was written”. Write your answer in essay form with at least four (4) paragraphs and at least three (3) sentences for each paragraph on a separate sheet of paper.Advance payment for vaccine

By: Antonio T. Carpio

On Sept. 14, 2020, President Duterte criticized pharmaceutical companies in

Western countries for asking advance payment for their COVID-19 vaccines. The

President complained, “Kung sabihin mo na, sige wala pa ‘yung vaccine, there is nothing

with finality and you want us to make the reservation by depositing money, you must be

crazy.” Besides, the President stated, “The procurement law of the Philippines does not

allow you to buy something which is non-existent or to-be-produced as yet.” The

President was referring to Republic Act No. 9184 or the Government Procurement

Reform Act.

The President vowed to prioritize buying COVID-19 vaccines from China and

Russia because of their “generosity” in not demanding advance payment. “If the vaccine

of Russia and China are equally good and effective just like any other vaccine invented

by any country, I will buy first,” the President declared.

The President is sadly mistaken in his pronouncements. First, Philippine law

expressly authorizes the President to approve advance payment in any amount for the

purchase of goods, particularly in case of calamities like a pandemic. Second, China

and Russia will prioritize their own citizens since their state-owned companies are

developing their vaccines.

Under Presidential Decree No. 1445 or the Government Auditing Code, the

President is empowered to approve advance payment for the purchase of goods.

Section 88 of PD 1445 provides, “Except with the prior approval of the President (Prime

Minister) the government shall not be obliged to make an advance payment for services

not yet rendered or for supplies and materials not yet delivered under any contract

therefor.” In Resolution No. 06-2020 dated April 6, 2020, the Government Procurement

Policy Board requested the President to exercise his power under Section 88 of PD

1445 to “increase the allowable amount of advance payment from fifteen percent (15%)

to thirty percent (30%) of the contract amount” of certain goods, including common

medicine, in view of the existing pandemic. In Memorandum Order No. 48 dated April

20, 2020, the Office of the President approved this request for increase in advance

payment. Under Section 4(u) of RA No. 11494 or the Bayanihan to Recover as One Act,

the procurement of supplies, goods, and equipment determined by the Department of

Health as needed to address the COVID-19 pandemic constitutes “exemptions from the

provisions of the bidding process required under Republic Act No. 9184 or the

Government Procurement Reform Act.” Under Section 12 of the Bayanihan to Recover

as One Act, “the requirement of Phase IV trials for COVID-19 medication and vaccine stipulated in the Universal Health Care Law is hereby waived to expedite the

procurement of said medication and vaccine.”

Under Operation Warp Speed, the US government allocated almost $10 billion

to fund the research, development, and manufacture of COVID-19 vaccines by

pharmaceutical companies. While this funding is a donation, the pharmaceutical

companies in turn agreed to donate to the US government a certain quantity of any

successful vaccine produced. The European Union has also financed part of the

research, development, and manufacture of vaccines by pharmaceutical companies,

with the financing considered as down payment on the vaccines that will actually be

purchased by EU member states.

The US and EU member states will have priority in the distribution of any

successful vaccine since they have invested in the research, development, and

manufacture of the vaccine. The US and the EU have calculated that gaining six to 12

months’ head start in deploying any successful vaccine will be worth the risk considering

the damage the lockdowns and work suspensions have inflicted on their economies.

The President now realizes that the West, China, and Russia will prioritize their

own citizens in the distribution of vaccines and that Filipinos may be among the last in

the long queue. On Nov. 11, 2020, the President explained: “So you can expect that in

the few months until next year, all of those vaccines produced will be used by the

Americans. Same story with the European countries who have successfully developed

a vaccine. And it’s the same situation with China. Again, we have to keep in mind that

they have a population to worry.” China will take care of its own citizens first before they

give vaccines to others, the President admitted.

So how will President Duterte provide a vaccine to the Filipino people?

My Analysis in the on “how the article was written”

Guys pa help naman plsss

Answer:

abcdefu and your nanay and your tatay

Explanation:

a8k KK 8k8

I am an organ system. Smoking can damage my delicate

Ask: I am an organ system. Smoking can damage my delicate balloon-like alveoli (air sacs), filling them with tar. The fewer alveoli are working, the less air I can take in. The less air I can take in, the less oxygen gets to the blood for use by the cells of the body. I am the ____________? A. Nervous B. Circulatory C. Respiratory D. Skeletal

A I am an organ system. Food enters the mouth and is chewed by the teeth; in the stomach acid breaks down the food further; many more organs process the food ensuring that nutrients from it are passed into the blood. I am the _____________________? A. Digestive B.Muscular C. Respiratory D. Circulatory

Which organ system moves your blood, oxygen, and nutrients throughout your body? A. Nervous B. Circulatory C. Respiratory D. Muscular

Which
of the following is a major organ of the Respiratory System and moves air into and out of the body? A. Brain B. Artery C. Lung D. Heart

Which of the following is not a function of the CIRCULATORY SYSTEM? A. Deliver nutrients and oxygen to cells by circulating blood around the lungs. B. Delivering nutrients and oxygen AND carrying away waste products. C. Produce red blood cells for circulation. D. Circulate

blood around the entire body Which part of the body is the control center for the nervous system? A.Nerves B. Cerebrum C. Brain D. Heart

It is where the final digestion and absorption of food takes place. A. intestines B. stomach C. esophagus D. liver

Which is the command center of the body? A. blood B. heart C. brain D. stomach

Which does not help your bones and muscles grow, develop, and work well? A. eating the vegetables B. exercise C. eating junk foods D. having enough rest

Why is it important to promote healthful habits for our organs? To _____ A. have a happy personality B. make our organs function properly C. avoid death D. keep our body away from diseases

II. CONSTRUCTED RESPONSE (PROCESS) 5 POINTS EACH Directions: Explain your answer to the following questions thoroughly. Answer in your own words.

In your science class, you learned that the COVID-19 virus could damage your organ system once they enter your body. As a grade 4 student, how will you encourage a person to wear their mask properly?

ANSWER:

Last November 2021, Covid-19 vaccines for 5-11 years old are now available. Given a chance to choose between getting vaccinated and not, which one will you choose and why?

ANSWER:

III. SITUATIONAL ANALYSIS: (UNDERSTANDING) 5 POINTS EACH Directions: Predict the possible outcome of the following situations and suggest ways on how to properly care for our vital systems. Situation Possible Outcome

12. Justin was riding a bicycle for the first time without wearing safety gear.

13. You learned that stretching is very important before and after doing an intense activity. What will be the possible outcome if someone will start running a distance of 5km without stretching?

14. You saw your younger sister hates drinking her milk before bed. What will be the possible outcome if she continues avoiding her milk? What will say to convince her to drink milk every day?​

Answer:

1. C.

2.A.

3.B.

4.C.

5.A.

6.C.

7.A.

8.C.

9.C.

10.B.

II.

I will encourage the person to wear mask properly by being a good example to his/her through showing him/her the proper way of wearing mask.

For me, I will choose getting a vaccine shot, so that to give me extra protection against the COVID -19 virus.

III.

Justin might crash, to avoid from happening that, he must wear proper gear

Without stretching, your body can experience severe pain and swelling, to avoid that you must do stretching before doing an intense activity

The risk of getting diseases will increase, thus she must drink milk before going to bed to protect her from any illnesses and strengthen her body

Not only you can get the answer of how does work covid vaccine, you could also find the answers of Task Force that, 12. Frontliners are, tify each type, I am an, and 15. Which text.